Élelmiszer

Mindent legyőztem, felismertem mindent. Lepergett rólam a világ hatalma. Elhagytam mindent, el az élet szomját, segítő nélkül, a saját erőmből.

 


Tojáshéj és a kalcium!


A tojássárgája színét a luteinnek köszönheti, amely kifejezetten erős színezőanyag. A lutein 30 %-ban zeaxantin és 70 %-ban xantofil keveréke. Festőanyag, amelyik a sárgája és ezen keresztül a tojás biológiai értékét nem befolyásolja. Takarmányozás útján nagyban befolyásolható. 
A kalciumhiány megközelítőleg 150 különböző betegségnek a közvetlen vagy közvetett kiváltója.
A levágni való csirkéket illetve a tojótyúkokat kukoricadarával etessük, így jobb az ízűk, és szebb lesz a színűk és a húsuk.


Vigyázzunk arra, hogy meg legyen minden tápanyag amire szükségük van az állatoknak. Etessük sok zölddel, hagyjunk helyet, elég teret a futkározásra, hogy szép egészségesek legyenek. 

Amit fontos tudni, hogy a kalciumkarbonát felszívódása függ az ember aktuális Ph. értékétől, így ha beteg embernek kell, akkor Kalcium citrát-ot vásároljunk gyógyszertárban, por kiszerelésben, (250. gramm kb. 1300 Ft) és naponta 3-4 grammot vegyünk magunkhoz.
Napi 2 x 1 mokkáskanál Kalcium citrát bevitelét javasolom folyadékban elkeverve. Az összes kalcium vegyület közül a citromsavval szerves kötésben lévő kalcium citrát szívódik fel a legjobban a bélből és ennek a legjobb a biológiai hasznosítása. Ne felejtsük el, ha Kalcium citrát-ot fogyasztunk, akkor elengedhetetlen a D vitamin kiegészítés is.
Aki nem beteg, az maradjon a tojáshéjnál, melyet értelemszerűen megelőzés és folyamatos kalcium kiegészítésként is adható.
A tojáshéját száraz ronggyal töröljük le, majd csak a felhasználása előtt mossuk le, egy erre rendszeresített körömkefével, tiszta vízzel dörgöljük át, és töröljük szárazra.

Külföldön és ma már itthon is kaphatóak különböző tojások melyek dobozán feltüntetik pl. : magnézium tartalmú tojás stb. Ezt úgy érik el, hogy az adott tojóval jelen esetben magnéziumot fogyasztatnak, így annak nagy része belekerül a véráram útján a tojásba.

Mert amit megetetsz a csirkével, azt veszed magadhoz utána te is, ezt ne feledd.






Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000